Vriendschap gedichten – Paarden

Deel je behalve een vriendschap ook een passie voor paarden samen met je vriend of vriendin? Misschien hebben jullie elkaar leren kennen op de manege en rijden jullie regelmatig samen een rondje. Hoe leuk is het in dat geval om je vriend of vriendin een kaartje te sturen met een gedicht over paarden?!

  • Merrie & Hengst gedichten
  • Voor hem en haar (Ontvanger)
  • Vriendschapskaartjes
  • Tips bij het schrijven

Er zijn veel gedichten over paarden, er zit vast een gedicht tussen die je mooi vindt of die bij je past. Een gedicht kun je gebruiken op een kaartje. Kies op deze pagina een mooi gedicht over paarden uit en laat blijken hoe bijzonder jullie vriendschap is door je vriend of vriendin een kaartje te sturen met een dergelijk gedicht.

Vriendschap gedichten paarden

Een kaartje is persoonlijk en versterkt jullie vriendschap. Je vriend of vriendin die net zo van deze dieren houdt als jij, wordt vast heel blij van een kaartje met een gedicht over paarden. Succes gegarandeerd!

Vriendschap gedicht paarden

Soms zeg ik: ‘Kom, we gaan’.
Dan blijf jij eigenwijs staan.
Soms zeg ik: ‘We doen een volte draf’.
Dan ga jij al op tijd rechtsaf.

Je geeft me de steun die niet eens wordt gevraagd.
Want jij bent degene die mij iedere keer op je rug draagt.
Het was liefde op het eerste gezicht.
Daarom dit gedicht.

Samen kunnen wij alle hindernissen aan.
Soms ben je eigenwijs meer heel spontaan.
Je loopt met mij op je rug.
Je stapt met mij tot ik zeg: ‘terug’.

Op paarden kun je altijd vertrouwen.
Je kunt op ze bouwen.
Je kunt bij ze lachen en huilen.
Nee, ik wil niet van lievelingsdier ruilen.
Een snoepje omdat hij braaf is geweest.
Het is een superlief beest!
Ik doe het hek open.
Daar komt ze al aangelopen.
Ik kan me geen betere vriend wensen
Hij is liever dan de meeste mensen!

Ik ben van die dieren helemaal mal!
Op stal ben ik in mijn element.
Doe mij maar een hengst,
ik hoef geen vent!
Mijn moeder zegt:
dat verandert nog wel!
Maar ik denk dat niet,
dit is geen spel!
Al vind ik de prins op een witte knol,
dan zeg ik: hoi prins, geef mij hem maar!
Die is mij veel meer waard!
Prins, zoek jij maar een andere vrouw,
ik blijf de paarden trouw!

Paarden, de dieren zoals ze zijn.
Ze zijn altijd fijn.
Er bestaat geen liever dier
dan dit prachtige edel dier.