Vriendschap gedichten – Liegen

Een leugentje om bestwil is het meest gebruikte excuus wanneer mensen liegen. Liegen binnen een vriendschap zorgt voor onrust en ruzie. Waarom liegt iemand tegen je? Of waarom lieg jij tegen een ander?

  • Meest gekozen
  • Voor hem en haar
  • Vriendschapskaartjes
  • Hulp bij het schrijven

Liegen gebeurt in de beste vriendschappen. Er zijn veel gedichten die gaan over liegen. Misschien herken je de situatie met je eigen vriend of vriendin wel in één van de gedichten. In dat geval kun je een gedicht over liegen gebruiken voor op een kaartje. Laat je vriend of vriendin weten hoe jij je voelt en dat je het graag wilt goedmaken met een kaartje zoals het spijt me.

Vriendschap gedichten liegen

Stuur een kaartje met een gedicht over liegen en zet daarmee je vriend of vriendin aan het denken. Soms is het makkelijker om een kaartje te sturen met een gedicht dan om zelf de juiste woorden te vinden en te vertellen aan je vriend of vriendin. Stuur een kaartje met een gedicht over liegen, en misschien wordt jullie vriendschap er wel beter van.

Vriendschap gedichten liegen

Waarom zou ik liegen voor iemand van wie ik hou?
Waarom als je me vertrouwt?
Ik zal nooit liegen en zeker niet tegen jou!
Want jij,
Ja jij,
Je bent mijn allerbeste trouw.

Spiegels spreken de waarheid,
Wat ik zie is waar,
Ik ben veel te zwaar,

Liegen
is een erge ziekte
Eén leugen
en er volgen er meer.

Het is
een besmettelijke ziekte
want als jij liegt
doen dat er meer.

Voor deze ziekte
is maar één medicijn
En dat is
eerlijk zijn!

Ik dacht dat je eerlijk was
Wat je tegen me zei
Er vormt van tranen een plas
In de al half gevulde emmer voor mij.

Ik geloofde alles gewoon
Vertrouwde je op je woord
Je was toch niet de goede persoon
Die in mijn hart thuis hoort.

Hoe kon je tegen me zwijgen?
Is het enige wat ik me nog wil weten
Hoe heb ik me kunnen laten bedreigen
En telkens al je fouten kunnen vergeten.

Hoe durfde je te beweren
Dat je echt van me hield
Je durfde het te zweren
Wat heeft me bezielt.

Ik vroeg je de waarheid te spreken
Je te zeggen wat je dacht
Denk aan je al zoveel weken
Ik had dit eind niet verwacht.

Ik zou kunnen zwijgen
en vast wel eens bedreigen.
Maar mijn pen zal altijd eerlijk blijven.
Mijn pen zal de waarheid schrijven.

Sommige mensen kunnen keihard ontkennen,
kijken je aan en staan je te bedriegen.
Je wilt het in de eerste instantie niet geloven,
totdat ze je van je vertrouwen beroven.

Waarom geeft het de mensen zo’n kick?
terwijl; het toch zo vreselijk afschrikt.
Je moet het niet zomaar doen,
dat heeft geen enkele vorm van fatsoen.

Wees eindelijk eens eerlijk in je leven,
dan zijn er velen die je kunnen vergeven.