Vriendschap gedichten – Liefde

Er bestaat niets mooiers dan liefde. Het is onmisbaar in een gelukkig leven. Het gevoel dat iemand er altijd voor je is en zal zijn, dat je diegene kunt vertrouwen en dat jullie samen de wereld aan kunnen is uniek!

  • Voor hem en haar
  • Meest gekozen gedichten
  • Hulp bij het schrijven
  • Vriendschapskaartjes

Liefde ontstaat op verschillende manieren en op verschillende plekken, bijvoorbeeld op school tussen jou en een klasgenoot, op de werkvloer tussen jou en je collega. Uit een goede vriendschap kan liefde ontstaan. Misschien had je dat nooit verwacht maar is het wel gebeurd.

Vriendschap gedichten liefde

Wanneer je verliefd bent op iemand, is het leuk om hem of haar te verrassen met een kaartje met een gedicht over liefde. In een gedicht over liefde herken je vaak ook je eigen relatie. Kies een gedicht over liefde uit dat bij jou en je grote liefde past, en stuur een kaartje. Dit is een mooi gebaar en je vriend of vriendin zal er vast blij mee zijn.

Vriendschap gedichten liefde

Ik was wild,
door jou werd ik kalm.

Jij was kalm,
door mij werd jij wild.

We hebben het evenwicht,
in elkaar gevonden.
Wat een wonder.

Jij bent speciaal voor mij.
Jij maakt me blij.
Jij bent een wonder.
Ik kan niet zonder.
Jij geeft me advies.
Dat is de reden dat ik voor jou kies.

Tussen liefde en een roosje is 1 klein onderscheid:
Een roosje bloeit slechts een poosje,
liefde duurt een eeuwigheid!

Er groeien op de wereld
miljoenen rode rozen
maar ook al gaf ik elke roos aan jou
zijn dat er nog te weinig
om je te kunnen zeggen
hoe onvoorstelbaar veel ik van je hou.

Sprookjes worden elke dag verzonnen
er zijn er vast miljoenen bij elkaar
maar sprookjes zullen altijd sprookjes blijven
alleen ons eigen sprookje – dat is waar.

Wist je dat er parels zijn
en grote diamanten
dat er ook saffieren zijn
en prachtige briljanten
zo stralend als het zonlicht
op een bruisende fontein
maar nooit zo prachtig als jouw
lieve ogen kunnen zijn.

Droom met me mee
van een leven vol liefde
Droom met me mee
In de wolken als een vlinder zo vrij
Droom met me mee
van een leven vol kansen
Droom met me mee
van een leven met mij.

Het liefste van het liefste
wat er maar kan bestaan
heb ik in jou gevonden
ik laat je nooit meer gaan.

Altijd zal ik van je houden
ik wil je nooit – nee nooit meer kwijt
want wat er tussen ons gegroeid is
dat trotseert de eeuwigheid.